Retailul în 2024, între provocările economice și influența Generației Z

Retailul în 2024, între provocările economice și influența Generației Z

Deși inflația globală este prognozată să scadă în 2024, aceasta va rămâne la nivele nesatisfăcătoare în majoritatea economiilor. Retailerii se vor confrunta cu un mediu macroeconomic dificil, determinându-i să exploreze noi metode de a-și menține afacerile. În cadrul raportului „Retail in 2024 and beyond” al companiei de cercetare Kantar, se analizează provocările pe care comercianții le vor întâmpina și strategiile pe care le pot adopta pentru a prospera într-un 2024 caracterizat de incertitudine.

Schimbarea dinamicii puterii

Generația Z devine un factor puternic în comportamentul de cumpărare, iar mărcile se confruntă cu concurența atât a mărcilor private, cât și a start-up-urilor. Brandurile se concentrează pe produsele sustenabile și devin tot mai interesate de modalități inovatoare de a atrage Generația Z, care preferă cumpărăturile personalizate și valorile sustenabile.

Găsirea unui echilibru

Investițiile necesare pentru creștere depășesc adesea resursele disponibile, obligând retailerii să găsească un echilibru între costuri și investiții. În încercarea de a optimiza costurile, retailerii fac reduceri de personal, iar investițiile strategice vizează atenuarea costurilor pe termen lung și transformarea digitală.

Valoarea ca virtute

Valoarea în retail nu se referă doar la preț, ci și la aspecte precum comoditatea și sustenabilitatea. Retailerii se orientează către produse și ambalaje sustenabile care să răspundă cererii crescânde pentru produse ecologice la prețuri accesibile.

Revoluția digitală

Digitalizarea pătrunde în toate aspectele retailului, generând așteptări în continuă creștere. Inteligența artificială (IA), în special IA Generativă, joacă un rol crucial în transformarea industriei. Soluțiile AI schimbă nu doar modul de dezvoltare a produselor, ci și logistică, operațiuni în magazin și interacțiunea cu clienții.

Angajamente de durată

Retailerii se confruntă cu provocarea de a echilibra angajamentele privind sustenabilitatea și valorile cu necesitatea adaptării costurilor. Colaborarea cu brandurile și furnizorii pentru atingerea obiectivelor ESG (mediu, social, guvernanță) devine crucială, iar stabilirea unor obiective clare și a acordurilor pe termen lung devine o strategie pentru retailul modern.

Statu-quo-ul industriei de retail

Industria de retail investește în capabilități fundamentale și în tehnologii digitale pentru a se adapta la incertitudinea globală post-pandemie. În ciuda provocărilor, industria pare să-și revină și să se adapteze la noile cerințe ale consumatorilor și la schimbările economice.

Ce urmează după 2024?

Următorii cinci ani vor aduce o transformare în retail, axată pe experiențe personalizate, sustenabile și cu valoare adăugată. Retailul va depinde tot mai mult de aspectele umane, tehnologie și soluții bazate pe inteligență artificială pentru a satisface nevoile cumpărătorilor și pentru a rămâne competitiv într-un peisaj în schimbare constantă. Cu toate provocările, prioritățile sustenabilității vor rămâne în prim-plan, iar industria va căuta modalități inovatoare de a rămâne relevantă într-o lume în continuă schimbare.

Dacă vrei să fii cu un pas înaintea concurenței, vino să discutăm despre planurile de dezvoltare ale afacerii tale – cum poți crește vizibilitatea produselor tale la raft, cum poate packaging-ul să devină un instrument de vânzare și ce campanii de marketing trebuie să faci pentru a maximiza prezența ta în lanțurile de retail și pentru a-ți crește vânzările pe segmentele de piață vizate.

Sună la +40 755.665.603.

Sau trimite-ne un mesaj pe Robochat sau office@artvertising.ro pentru a iniția conversația despre atingerea obiectivelor tale în zona de retail. Suntem aici să transformăm obiectivele în rezultate!

ARTICOLE RECENTE

Deși inflația globală este prognozată să scadă în 2024, aceasta va rămâne la nivele nesatisfăcătoare în majoritatea [...]

Diana Dimitriu

Agenția Artvertising a realizat Manualul de Identitate Vizuală (MIV) pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, în colaborare cu [...]

Magdalena Calinciuc

Cauți un cadou corporate care să-ți definească valorile companiei și să transmită un mesaj important despre afacere? La [...]

Daniel DIMIRIU

+ Toate articolele

Agenție de marketing și rebranding

Suntem o echipă formată din 10 specialiști în marketing, design și programare, cu abilitatea de a implementa cu succes campanii publicitare într-o gamă largă de industrii, incluzând FMCG, banking, sistemul de sănătate și servicii. Ne bazăm pe idei inovatoare, promptitudine și învățare continuă a evoluției mediului online în România, pentru a ne asigura că ajutăm brandurile să crească și să prospere.

Marketing și remarketing

  • Poziționare pe piață
  • Notorietate și întărirea reputației
  • Strategie de marketing

Branding de produs

Digitalizare

  • Campanii Google, Meta, Tik Tok, LinkedIn
  • Actualizare web site, magazin online
  • Creșterea numărului de comenzi
Premiu magazin online

Premii

Locul 1, Experienced & Best Mobile Practice, cele mai râvnite premii de magazinele online sunt obținute de brandul agenției noastre 3 ani consecutiv la cel mai mare eveniment de eCommerce și Digital Marketing din România.
Google Partner

Parteneri Google

Agenție Google Ads certificată pentru campanii PPC, Shopping, Display, Video sau Remarketing

Festiv Bucium
Packaging Design
Festiv Bucium
Familia Safir
Strategie de brand. Design de ambalaj
Familia Safir
Safir 25 de Ani
Design Structural. Packaging funcțional
Safir 25 de Ani
Simigeria PETRU
Branding Digital
Simigeria PETRU
Safir de poveste
Packaging corporate
Safir de poveste
Dopo Poco Gourmet
Strategie de Brand
Dopo Poco Gourmet
Safir
Graphic Design. Corporate Packaging
Safir
Proinvest Group
Web Design, Creare site
Proinvest Group
Cotnari
Strategie de Brand
Cotnari

Transformăm idei în experiențe de neuitat

Servicii AI

Blog

Descoperă culisele Artvertising prin ochii profesioniștilor care lucrează aici și experiențele provocatoare pe care le întâlnim zilnic, alături de clienții noștri care ne-au ales.

RETAILUL ÎN 2024, ÎNTRE PROVOCĂRILE ECONOMICE ȘI INFLUENȚA GENERAȚIEI Z

Retailul în 2024, între provocările economice și influența Generației Z
Deși inflația globală este prognozată să scadă în 2024, aceasta va rămâne la nivele nesatisfăcătoare în majoritatea economiilor. Retailerii se vor confrunta cu un mediu macroeconomic dificil, determinându-i să exploreze noi metode de a-și menține afacerile.
TAG: retail, strategie de marketing

MANUALUL DE IDENTITATE VIZUALĂ PENTRU PROGRAMUL REGIONAL NORD-EST 2021-2027, UN GHID EFICIENT PENTRU BENEFICIARII REGIO NORD-EST

Manualul de Identitate Vizuală pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, un ghid eficient pentru beneficiarii REGIO Nord-Est
Agenția Artvertising a realizat Manualul de Identitate Vizuală (MIV) pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, în colaborare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est.
TAG: miv, manual identitate vizuala